Michaela Kadlecová  | 29. 10. 2021

Jak se bránit zdražení? Šetřete s Kalkulátor.cz na elektřině, plynu, nebo pojištění

Současná hospodářská situace je velmi obtížná a odborníci varují, že nastanou ještě horší časy. Prvotním průšvihem je zdražení elektřiny a plynu, což následně způsobí zdražení dalších produktů a služeb. Vše pochopitelně odnesou nejvíce domácnosti, které musí právě nyní velmi důsledně kontrolovat, kolik platí za služby a produkty.

Jak ušetřit bezbolestně?

Šetření je právě nyní aktuálním tématem ve všech rodinách. Pochopitelně je poněkud obtížné šetřit tím, že omezíte spotřebu, nebo si budete kupovat horší a levnější potraviny, či další produkty. Jak ušetřit tak, aby vás to opravdu nebolelo? Pro úsporu zde máte pomocníka, který je vždy na vaší straně, šetří dlouhodobě a naprosto vás nezatěžuje starostmi. Je to Kalkulátor.cz, který vám nabízí hned několik možností jak ušetřit. Pojďme si říci jak.

Dodavatelé elektřiny krachují

Krach Bohemia energy a celé skupiny a krach Kolibřík energie postavil mnoho domácností do velmi nepříjemné situace. Jejich dodavatel elektřiny ukončil svou činnost a dodávky elektřiny, nebo plynu a tyto domácnosti skončily u dodavatele poslední instance. Ten jim ale nabízí opravdu vysoké ceny elektřiny a plynu, domácnosti se tak potýkají až s trojnásobnou cenou elektřiny a plynu a hrozivě vysokými měsíčními zálohami za elektřinu a plyn. Domácnosti se tak začínají aktivně zajímat o to jak získat opravdu spolehlivého dodavatele energií, který nebude příliš spekulovat, elektřinu pro ně nakoupí včas a zajistí jim tak výhodné ceny.

Přečtěte si: Jak postupovat při krachu dodavatele energií?

Jak hlídat ceny elektřiny?

Využijte naši kalkulačku elektřiny a zjistěte, kterého dodavatele elektřiny vám právě nyní navrhujeme.

Největší neznamená nejlevnější

Někteří odběratelé se domnívají, že v této době je sázka na jistotu využít dominantního dodavatele elektřiny, jako například ČEZ, EON, nebo PRE, u kterého je možnost krachu vyloučena. Ano, v takovém případě nehrozí sice krach, na druhou stranu jde o dodavatele elektřiny, kteří rozhodně nenabízejí ty nejnižší ceny elektřiny, nebo plynu. A co se týká nových zákazníků, jejich ceny jsou opravdu velmi vysoké, jen o málo nižší, než tito dodavatelé nabízejí v režimu dodavatele poslední instance. Co vám radí Kalkulátor.cz? Právě nyní se opravdu vyplatí sledovat cenu elektřiny dlouhodobě a nikoliv jednorázově. Jak sami můžete vidět, trh se neustále vyvíjí a bylo by chybou si myslet, že si pořídíte jednoho dodavatele a u něj zůstanete třeba desetiletí. Dodavatelé elektřiny nabízejí nejrůznější tarify, s ceníky často hýbají a tak je třeba vše neustále sledovat. Pro běžného člověka pochopitelně není snadné, aby na dennodenní bázi ceníky sledoval a srovnával s podmínkami, které mu dal vlastní dodavatel.

Nepřehlédněte: ČEZ online, nebo EON Energie24? Kterého z gigantů zvolit?

Přečtěte si: Na čem vydělává Kalkulátor.cz?

Jak šetřit na pojištění?

Vyzkoušejte kalkulačku povinného ručení a srovnejte si pojištění auta.

Dlouhodobě výhodné ceny elektřiny

Proto je určitě výhodné využít pomocníka, který bude tyto ceny sledovat za vás a včas přijde s tím, že je možné tarif změnit. Takovým pomocníkem je právě Kalkulátor, kde můžete veškeré procesy nastavit automaticky a na možné nabídky být informováni pomocí e-mailu. Mnoho z nás má stále jednoho dodavatele elektřiny, velmi často stejného, který patří k místnímu distributorovi elektřiny. Není se čemu divit. Řešit dodavatele elektřiny, nebo plynu přijde některým z nás zbytečné a příliš náročné. To je ale velká škoda. Za ty roky jste totiž mohli ušetřit deseti tisíce, a to zcela bezbolestně, pouhou změnou dodavatele, která není nijak bolestivá a jde jen o administrativní akt. Právě proto nabízíme možnost se registrovat na našich stránkách a tuto starost svěřit nám.

Ušetřete na pojištění

Jak ještě ušetřit bezbolestně? Kalkulátor.cz vám nabízí podobné služby u pojištění. Pojištění je dalším produktem, ve kterém se mnozí z nás hůře orientují, nevyberou si takový produkt, který jim bude bezpečně postačovat a který nebudou zbytečně přeplácet. Na Kalkulátor.cz si můžete sjednat hned několik druhů pojištění. Povinné ručení si musí uzavřít každý majitel auta a nabízí ho mnoho pojišťoven. Vtip je v tom vybrat to nejvýhodnější pojištění za nejlepší cenu, což opět obnáší být seznámený s ostatními produkty na trhu. Díky Kalkulátor.cz je možné získávat pravidelně informace o tom, zda se na trhu neobjevil nějaký produkt, který by byl pro vás výhodnější a ušetřil by vám určité prostředky. Takto lze ušetřit nejenom na povinném ručení pojištění auta, ale také na pojištění domácnosti a nemovitosti, nebo na cestovním pojištění.

Přečtěte si: Jsou služby Kalkulátor.cz zpoplatněné?

NačítámNačítám