Kalkulátor.cz | 18. 7. 2023

Sušička na prádlo: Dobrý pomocník nebo zbytečně drahý rozmar?

Sušička je jedním z největších žroutů elektřiny v domácnosti. Její pravidelné používání vás proto může přijít opravdu draho. Pokud to prostor v domácnosti umožní a počasí dovolí, sušte prádlo na čerstvém vzduch. Máte-li děti, malý byt, nebo jste na používání sušičky prostě zvyklí, poradíme vám, jaký model se vám vyplatí a co můžete udělat, abyste si zbytečně nevysušili vlastní konto.

Patří-li sušička mezi vaše oblíbené domácí pomocníky, zkontrolujte si několik parametrů, díky kterým můžete za rok výrazně ušetřit. Spotřeba elektřiny u sušičky může být totiž opravdu vysoká.

1. Typ sušičky

Kondenzační sušička s tepelným čerpadlem je trefou do černého. Pokud vlastníte starší odvětrávací sušičku a zapínáte ji i 5x týdně, s novým typem můžete ušetřit až 6 000 Kč za rok. Při takové úspoře se vám může investice do nového spotřebiče vrátit za méně než dva roky.

Nemůžete si dovolit nákup nové sušičky? Nezoufejte, my vám pomůžeme s online půjčkou na pár kliků

2. Samostatná vs. integrovaná

Vždy dávejte přednost samostatné sušičce před tou kombinovanou s pračkou. Má totiž mnohem nižší spotřebu vody i elektřiny. Pokud to ale prostor ve vaší domácnosti nedovoluje, sušte prádlo v sušičce řádně odstředěné, výrazně tím zkrátíte dobu sušení.

3. Cena za elektřinu

Nejjednodušším a nejefektivnějším způsobem, jak ušetřit na energiích, je změna dodavatele. Obraťte se na nás a nechejte si srovnat ty nejvýhodnější nabídky. Pokud vám končí fixace nebo platíte částku, která je stanovená státem (cenový strop), určitě se vám změna vyplatí.

Nyní je ten správný čas na změnu dodavatele!

Rychle, zdarma a online vám spočítáme výhodné nabídky energií od stabilních dodavatelů.

KALKULÁTOR.cz radí

Sušička šetří váš drahocenný čas tím, že nemusíte prádlo žehlit. Platí to ale pouze v případě, že ho vyndáte včas a nepřesušíte. Využijete tak efekt tzv. napařeného prádla, díky kterému stačí oblečení pouze poskládat a uhladit. Nezapomeňte také udržovat filtry v sušičce čisté. Jen tak docílíte bezproblémové cirkulaci vzduchu.

Kalkulátor.cz radí
Kalkulátor.cz radí
Kalkulátor.cz



NačítámNačítám