Michaela Bartošová | 16. 4. 2023

Chalupáři ušetří na elektřině. Výrazně levnější je i plyn!

Český dodavatel energií CENTROPOL představuje produkt na dodávku elektřiny, který pomůže snížit náklady na provoz chat, chalup, garáží a podobných objektů. MINI s fixací na 2 roky má nízký stálý měsíční plat 45 Kč bez DPH a cenu 4 290 Kč/MWh silové elektřiny bez DPH. Kromě toho vydává také nový produkt FIXNĚ, díky kterému se ceny plynu dostávají téměř o čtvrtinu pod vládní cenový strop.

Levná elektřina pro chalupáře

Plyn čtvrtinu pod vládou stanoveným stropem

Kdy začalo snižování cen?

„Češi jsou národem chatařů, chalupářů a zahrádkářů. Současná energetická krize přivedla řadu majitelů rekreačních nemovitostí k úvahám, zda si svou chatu či chalupu budou moci i nadále dovolit. Věříme, že i díky našemu produktu MINI na 2 roky odpověď bude znít ano,“ uvádí marketingový ředitel a člen představenstva Centropolu Jiří Matoušek a dodává: „Produkt MINI na 2 roky je řešením pro všechny chataře a chalupáře, kterým oproti vládnímu stropu doručí finanční úsporu i 2 tisíce korun ročně.“

Bude se vám hodit: Z čeho se skládá cena elektřiny pro domácnosti a cena kWh?

Neplaťte vysoké účty za elektřinu!

Srovnejte si nabídky energií od ověřených dodavatelů a ušetřete!

Levná elektřina pro chalupáře

Produkt MINI s dvouletou fixací je platný pro všechny distribuční sazby a je určen pro všechny, kdo mají spotřebou do 1,2 MWh. „Plníme veřejný slib, že naše ceny pro koncové zákazníky budeme operativně snižovat v závislosti na vývoj velkoobchodních trhů,“ doplňuje Jiří Matoušek. Centropol snížil ceny za dodávku elektřiny a plynu již na začátku února a potom znovu na začátku, resp. v polovině března.

Nepřehlédněte: Byl ruský plyn kvalitnější, než ten z Norska? 

Plyn čtvrtinu pod vládou stanoveným stropem

Nový produkt FIXNĚ nabízí Centropol na 1,5 roku na dodávku plynu s průměrnou cenou za dodávku 1 910 Kč bez DPH/MWh a stálým měsíčním platem podle pásma spotřeby na úrovni 50, 70 a 105 Kč bez DPH. K částkám je třeba přičíst ještě poplatky za distribuci.

Podle Centropolu nelze nyní garantovat, že budou ceny energií ještě nižší. Předpokládá se ale, že u zemního plynu by ještě o kousek níž jít mohly. Zákazníci s nízkou spotřebou plynu přitom neudělají chybu, když si zafixují cenu již nyní, protože další případný pokles nebude pravděpodobně zásadní.

Přečtěte si: Topnou sezónu jsme přežili. Od koho budeme brát plyn v 2024 a za kolik?

Ke snižování cen dochází od února

Společnosti snížila ceny za dodávku elektřiny a plynu již na začátku února a potom znovu v polovině března. Jak jsme již zmínili výše, další pokles cen energií nelze vyloučit, nicméně už teď zákazníci získají kromě jistoty dodávky obou komodit i zajímavou úsporu oproti cenovému stropu.

NačítámNačítám