Michaela Kadlecová  | 24. 8. 2021

Nejlevnější cestovní pojištění není vždy nejvýhodnější

Hodláte se vypravit do ciziny? Pak si jistě přejete také uzavřít cestovní pojištění. Jak ho vybírat a měli byste se orientovat jen a pouze na cenu pojištění?

Jak na nejvýhodnější a nejlevnější cestovní pojištění?

Pro cestovní pojištění nemusíte chodit do pobočky pojišťovny. Velmi snadno si ho sjednáte na internetu. Například u nás na Kalkulátor.cz najdete kalkulačku cestovního pojištění, díky které uzavřete cestovní pojištění doslova za pár minut. Stačí vybrat cílovou destinaci, dále pak určit, zda se jedná o jednorázovou cestu, opakovaný výjezd, anebo dlouhodobý pobyt. Dále je třeba zadat datum cesty, dále pak jména cestujících, protože najednou jich můžete totiž pojistit hned několik. Zadáte, zda chcete sportovat, přitom běžné procházky za sportování opravdu považovat nemusíte. Zadáte ještě e-mail a na další stránce již získáte srovnání cestovního pojištění. Vyberete si a následně pojištění kartou zaplatíte. To nejvýhodnější a nejlevnější cestovní pojištění tak můžete uzavřít opravdu za chvilku, na poslední chvíli, třeba cestou na letiště.

Varianty cestovního pojištění

Cestovní pojištění nabízí každá pojišťovna v několika variantách. Ty se liší jednak podle rozsahu pojištění, tedy podle toho, na co vše se můžete pojistit. To jsou v první řadě léčebné výlohy, dále léky, převoz pacienta, úrazové pojištění, často také pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění právní ochrany a také pojištění asistenčních služeb. Dále například pojištění cestování letadlem, pojištění zavazadel, či pojištění domácích mazlíčků. Jednotlivé varianty se od sebe liší také limity jednotlivých položek.

Přečtěte si: Pojištění zavazadel v rámci cestovního pojištění se vztahuje na ztrátu, nebo zničení

Jak na nejvýhodnější a nejlevnější cestovní pojištění?

Pořiďte si výhodné cestovní pojištění třeba cestou na letiště. S námi ho uzavřete do dvou minut!

Kdy se hodí nejlevnější cestovní pojištění?

Cena cestovního pojištění, pokud berete do úvahy, co vše je možné pojistit, opravdu není vysoká. Na týden se můžete pojistit v závislosti na tom, kam se chystáte, už za cenu kolem sta korun, rozdíl mezi variantou, která poskytuje nejvyšší ochranu, je přitom jen dvě, či tři sto koruny. Má tedy smysl na cestovním pojištění šetřit? V první řadě je třeba vzít do úvahy, jaký bude asi charakter vaší cesty. Pokud jedete například za příbuznými, či přáteli, kteří se o vás budou celou dobu starat, budou vám v případě potřeby tlumočit a nemáte v plánu náročné výšlapy, ale pobyt u nich doma s kratšími výlety, pak zřejmě nemá smysl, platit si určité asistenční služby. Tehdy vám zřejmě postačí nejlevnější cestovní pojištění, protože je menší šance, že se ocitnete v náročné situaci, nebo že se zraníte. Podobná situace nastává, pokud jedete na běžný pobytový zájezd k moři s cestovní kanceláří, která slibuje, že se o vás postará od a do zet.

Kdy vám nejlevnější cestovní pojištění nepomůže?

Pokud se ale vydáváte na cestu do ciziny na vlastní pěst, kdy si budete sami zajišťovat dopravní spoje, ubytování, stravu, vydávat se na cesty do neznámých oblastí a vaše cesta se bude nést v duchu velkého dobrodružství, pak je určitě dobré se pojistit proti všem možným rizikům a na cestu se tak řádně připravit. Výhodné jsou zcela jistě všechny možné asistenční služby, díky kterým zvládnete pobyt i v zemi, jejíž jazyk neznáte a není jisté, že se zde domluvíte například anglicky. V asistenčních službách a cestovním pojištění tak můžete získat prima parťáka, se kterým se vám bude cestovat snáze a vaše vysněná cesta se nezvrhne v noční můru, kdy zůstanete na cizím místě bez pomoci.

Nepřehlédněte: Jak na cestování v době covidu?

NačítámNačítám