Michaela Kadlecová  | 20. 6. 2022

Dobrá Energie – silné kořeny a výhodná nabídka

Ceny elektřiny stoupají a pro spotřebitele je stále těžší najít solidního dodavatele, který nabízí rozumné ceny. Jedním z takových dodavatelů je Dobrá Energie, která má za sebou finanční zázemí společnosti epet. V rozhovoru s Romanem Šmídem, vedoucím prodeje Dobré Energie, se o tomto dodavateli dozvíte vše potřebné, včetně toho, jak tato společnost nakupuje energie.

Jak získat nejlevnější elektřinu?

Připravte si své vyúčtování elektřiny a využijte naši kalkulačku elektřiny. Během chvíle zjistíte, jaké ceny můžete získat.

Popište prosím historii dodavatele Dobrá Energie.

Společnost Dobrá Energie přišla na trh v roce 2012, kdy své podnikatelské aktivity soustředila především na rozvíjení zákaznického portfolia v sekci maloodběratelů, v průběhu let se pak přidaly i větší podniky. V roce 2021 se Dobrá Energie stala dceřinou společností firmy EP ENERGY TRADING, a.s. (epet), a je tak v současné době součástí silné energetické skupiny EP Infrastructure. V množství dodaného objemu je také Dobrá Energie spolu se společností epet největším alternativním dodavatelem v České republice.

Přečtěte si: Nájemníci v ohrožení. Energie jim mohou zdražit několikanásobně

Komu všemu dodáváte - domácnostem, firmám, odběrným místům s nízkou, či vysokou spotřebou?

Mezi naše zákazníky patří domácnosti a malé podniky, kteří se řadí do sekce maloodběru. Obsluhujeme ale také větší firmy z řad velkoodběratelů.

Chcete poradit s výběrem dobrého dodavatele elektřiny?

Zanechte nám na sebe telefon, my se vám ozveme a poradíme, kdo nabízí nejlepší ceny právě pro vás.

Jak vás mohou odběratelé kontaktovat? Online, nebo na pobočkách? Poskytujete infolinku?

Se svými zákazníky komunikuje Dobrá Energie prostřednictvím e-mailu a zákaznické linky. Ta je v provozu každý všední den od 8 do 17 hodin. Pobočkami naše společnost nedisponuje. Náklady na jejich provoz jsme se rozhodli investovat do co nejvýhodnějších cen energií pro zákazníky. Kromě zákaznické linky a e-mailu je našim klientům k dispozici zákaznický portál, na němž se dozví mnoho důležitých informací o svém odběru energií. V případě zájmu o uzavření smlouvy nás zájemci o odběr elektřiny či plynu mohou kontaktovat prostřednictvím jednoduchého webového formuláře, po jehož vyplnění vytvoříme nabídku na míru.

Pro info: Režim DPI je pro někoho u konce. Pozor na černý odběr

Do kolika odběrných míst plynu a elektřiny nyní dodáváte?

V dubnu 2022 dodávala Dobrá Energie elektřinu a plynu do více než 50 000 odběrných míst. Spolu s mateřskou firmou epet se však jedná o více 130 000 odběrných míst.

Situace na velkoobchodním trhu s energiemi je velmi složitá. Jakým způsobem zde nakupujete energie a jak se chráníte před problémy, abyste vždy dostáli slibu svým zákazníkům?

Hlavním cílem Dobré Energie je udržování stability společnosti a zachování důvěryhodnosti. Nasmlouvanou energii pro naše zákazníky nakupujeme s předstihem, a to již v době, kdy s námi zákazník podepisuje smlouvu. V přístupu se snažíme být opravdu zodpovědní a nakupujeme komodity (jak plyn, tak elektrickou energii) v pravidelných intervalech. Toto pravidelné nakupování nám dává jistotu, že i v případě nenadále události výkyvu cen nemusíme klientům po dobu fixace ceny měnit. A právě proto se zákazník může na naše dodávky spolehnout.

Nepřehlédněte: Plyn za trojnásobek. Kdo bude platit nové ceny plynu?

Jaké produkty nabízíte, s fixovanou, nebo nefixovanou cenou?

Novým zákazníkům poskytuje Dobrá Energie hned několik typů produktů. Ty dělíme do dvou základních skupin – ceníky s fixovanou cenou a ceníky spotové, přičemž si zákazník může vybrat, na jak dlouhou dobu chce smlouvu uzavřít. Nabízíme varianty na 24 nebo 36 měsíců. Ceníky spotové vychází z pohybu cen na denním trhu, a tak se zaplacená částka nedá s předstihem přesně odhadovat. U ceníku fixovaného má zákazník smluvenou konkrétní částku, která během doby trvání smlouvy zůstává neměnná. Během tohoto léta spustíme také další produkt, a to produkt pro výkup solární elektřiny, což ocení primárně majitelé domácností, které disponují fotovoltaikou.

NačítámNačítám