Michaela Kadlecová  | 12. 8. 2021

Jak vybrat dlouhodobé cestovní pojištění?

Jezdíte často na cesty? Chcete mít klid od toho, abyste si neustále sjednávali nové a nové cestovní pojištění? Vyrážíte často na poslední chvíli? Ušetřete si nervy a čas a pořiďte si celoroční cestovní pojištění, díky kterému jste chráněni před nezdary, které vás na cestě mohou potkat.

Při opakovaných výjezdech je výhodné

Zatímco někdo se vypraví do zahraničí jednou za několik let, jiný vyráží každý měsíc minimálně jednou. Někdo jiný vyráží na cesty zcela spontánně, ze dne na den, a sjednávání cestovního pojištění je tak pro něj zátěží. Celoroční cestovní pojištění je tak vhodným řešením pro ty, kdo jsou na cestách několikrát za rok a jedná se o opakované výjezdy. Omezená je doba jednoho výjezdu, například u celoročního cestovního pojištění Axa Assistance je to 90 dnů. Pokud opravdu jezdíte do zahraničí častěji, pak je celoroční cestovní pojištění výhodnější. V přepočtu na jednu cestu je cena cestovního pojištění mnohem nižší. Jistě, každý z nás má kartičku pojištěnce, tedy Evropský průkaz pojištěnce (EHIC), který mu zajišťuje, aby mohl čerpat v zemích Evropské unie a několika dalších stejnou péči jako místní pacienti. Nesmíte ale zapomínat, že v různých zemích je různá spoluúčast pacienta, platí se za návštěvu u lékaře a navíc nemáte k dispozici asistenční služby, které vám v zemi, kde se nedomluvíte, mohou vytrhnout trn z paty.

Přečtěte si: Co kryje cestovní pojištění VZP? 

Chcete si sjednat dlouhodobé cestovní pojištění?

Sjednejte si cestovní pojištění, které bude platit okamžitě. Zaplatíte ho pohodlně platební kartou a vyjet můžete okamžitě!

Rozsah celoročního cestovního pojištění

Parametry pro výběr celoročního pojištění jsou stejné, jako když sjednáváte běžné cestovní pojištění. Pojišťovny nabízejí několik variant cestovního pojištění, které se liší jednak limity pojištění, dále pak rozsahem pojištění. Dlouhodobé cestovní pojištění zahrnuje pojištění léčebných výloh, pojištění asistenčních služeb, úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti, pojištění zavazadel, pojištění právní ochrany a pojištění cestování letadlem (pojištění zpoždění zavazadel a letu). Je třeba si také dobře prohlédnout seznam výluk pojištění, abyste nebyli nemile překvapeni. I celoročnímu cestovnímu pojištění si lze sjednat další připojištění. U pojištění Axa Assistance je to například pojištění rizikových sportů, připojištění chronických onemocnění, či pojištění Drink povolen, díky kterému můžete být v klidu až do 0,8 promile alkoholu v krvi.

Info: Co je to stornovací poplatek?

Cena celoročního cestovního pojištění

Možná vás překvapí, jak je cena celoročního cestovního pojištění nízká. Pro jednotlivce může činit například již 500 korun, pojistit lze celou rodinu, a to již od cen kolem 1200 korun. Celoroční cestovní pojištění si lze sjednat také na našich stránkách Kalkulator.cz. Na stránce https://www.kalkulator.cz/cestovni-pojisteni/kalkulacka zadejte cíl cesty a že se jedná o opakovaný výjezd. Na další stránce pak zadejte období, během kterého se hodláte nechat dlouhodobě pojistit. Vepište pojištěnce, zadejte, zda budete sportovat (běžné procházky, nebo třeba bobování se za sport nepovažují) a nechte si zobrazit nabídky na pojištění. Vyberte si některou z variant a dobře si prohlédněte, z čeho se skládá a jaké má limity. Poté stačí zadat jméno a rodné číslo pojistníka, adresu trvalého pobytu, kontaktní e-mail a telefonní číslo. Cestovní pojištění můžete zaplatit kreditní kartou, takže je okamžitě platné.

Přečtěte si také článek, který srovnal nejlepší cestovní kanceláře a jaké pojištění nabízí v ceně zájezdu.

NačítámNačítám