Jan Strmiska | 13. 7. 2020

Cestovní pojištění už se hodí i po ČR. A můžete mít v krvi i alkohol

Trh cestovního pojištění se dramaticky změnil. Co je nového v roce 2020?

AXA Assistance

Můžete bajkovat i pít

Nově mají pojištění i pro ČR, říkají tomu Domestic. Nejvíc se nám na něm líbí služba cykloasistence. Vyrazíte na výlet na kolo či elektrokolo a kolo se vám rozbije? Kdo to někdy zažil a řešil, jak sebe i kolo dostat zpátky, ví, jaká je to otrava. AXA Assistance má 24/7 hotline, kdy vám zařídí opravu defektu nebo zajistí přepravu do nejbližšího cykloservisu nebo místa ubytování. Podobně funguje jejich autoasistence, kdy váš vůz opraví nebo odtáhnou do servisu. Součástí je i veterinární pojištění vašich mazlíčků (limit 10 000 Kč) a jejich zodpovědnosti za škodu. Pojištění odpovědnosti je rozšířené i na škody na sportovním vybavení. Jste v tom také pojištěni na úraz, a to včetně většiny rizikových sportů. A skvělé je, že v AXA pracují rozumní lidi a tolerují vám, že můžete mít krvi až 0,8 ‰ alkoholu (což má na vodě každý. :-) Obyčejně patří totiž jakékoli množství alkoholu mezi výluky, kdy vám nikdo nezaplatí nic. A jestli si stále nejste jisti, AXA Assistance vám také pojistí storno. Pokud třeba závažně onemocníte a dovolená padá, AA za vás zaplatí storno poplatky cestovky nebo hotelu. V plné variantě přijde Domestic na týden na 268 Kč na osobu. Storno zájezdu se přikupuje extra. Všechno si sjednáte samozřejmě online během několika vteřin. To zní fajn.

Allianz

Pojistíte kufry na motorce

Allianz své české variantě říká MojeČeskoSlovensko. Jsou v tom léčebné výlohy, úrazy včetně trvalých následků i pojištění zavazadel. Je fajn, že platí pro ČR a SR, ale i do 50 km od hranic ČR. Takže ani příhraniční výlet třeba na úžasnou pevnost Königstein není problém. Allianz má v ceně i podobnou cykloasistenci jako AXA, ale navíc v tom má pomoc i s vybitou baterií vašeho elektrokola. A asistence auta je v tom také. Součástí je také služba Non-stop lékař, kdy můžete chatovat s lékařem o svých bebí. Poslední sympatická věc je služba domácí asistence, což znamená, že když sousedům necháte klíče a někdo vás třeba vytopí, Allianz hasí průšvihy. Nebo spíš suší. :-)

Cena MojeČeskoSlovensko je na týden a osobu nyní ve slevě za 218 Kč.

Další pojišťovny už nemají žádné specializované služby pro český trh, ale můžete se prostě připojistit i pro ČR.

Kooperativa

Pojistěte si byt

Žádné speciální služby pro cestování po ČR. Jen si můžete koupit pro ČR pojištění úrazu, zavazadel a odpovědnosti. 144 nebo 216 korun na týden podle limitů pojištění. Storno je možné přikoupit extra.

Kooperativa ale nabízí také možnost krátkodobě si přikoupit jednorázové pojištění domácnosti. Takže případné vykradení domu nebo bytu, živelní pohromy i vandalismus jsou v ceně. Tohle si ale musíte vyklikat extra. U nejnižšího limitu nám to vyšlo na týden dohromady i se slevou na 378 Kč. Ale při vyšším plnění to vyskočí až na 648 Kč za týden.

Hodí se i myslet na to, že se z dovolené jednou vrátíte. Pan Pavel Rutkovský v Krnově kouká, jak mu uletěla střecha. Foto: Profimedia

ČSOB Pojišťovna

Můžete si opět přikoupit jen pojištění, žádný speciální servis nečekejte. Pojištění ČSOB platí na úraz, odpovědnost, majetek, zavazadla. Můžete si přidat i rizikové sporty. Za sportovní týden pak zaplatíte 144 Kč.

Generali

Vyberte v jejich kalkulačce cestovní pojištění a oblast ČR. Pojištění platí pro trvalé následky úrazu, osobní zodpovědnost za škodu a také pro zavazadla. Připojistit si můžete i storno cesty. Víc nic. Týden je za 139 Kč.

Direct

V bledě modrém to samé jako Generali. Žádný speciální produkt, jen nějaký ten úraz, zavazadla a odpovědnost. Za 95 Kč na týden a extra si můžete pojistit stornopoplatky.

Uniqa

Má ještě zimu

Kromě obligátních úraz, zavazadla, odpovědnost za 79 Kč/týden si ještě můžete připlatit extra storno poplatky. Roztomilé je také, že si můžete přikoupit balíček zimních sportů (dnes je 13. července), ale s létem v Uniqa asi nepočítají. :-) Zima v létě vás přijde na 115 korun na týden. A podobných variant je spousta. Pojistit se můžete i u své zdravotní pojišťovny, ale například i nejmodernější pojišťovna (Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra) vás nutí jít sjednat pojištění na pobočku a při nejlepším dostanete opět jen pojištění úrazu, zavazadel, odpovědnosti a čau. Takže AXA Assistance, nebo Allianz? Jste si jisti, že nebude sklenička na posilněnou, a nebo spíš chcete vyrazit na výlet po hraničních hvozdech? Víc to neřešte a hlavně už balte kufry.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: Co dělat, když srazíte autem zvíře

O nás: Kalkulátor.cz je srovnávač elektřiny, plynu, brzy i pojištění a mnohem víc. Je to první projekt podobného typu v ČR, který je opravdu fér. Chceme s ním energošmejdy konečně zatlačit do kouta. Na Kalkulátoru všechny výpočty fungují okamžitě, celé a bez ukecávání do telefonu.

Můžete tak teď na energiích ušetřit tisíce korun ročně. Naše výpočty zahrnují všechny aktuálně dostupné tarify na trhu a u vybraných dodavatelů energií jsme schopni zajistit plynulý přechod bez jakékoli vaší námahy. Neplatíte nic navíc, k ničemu se u nás nezavazujete, peníze na náš provoz získáváme jinak. Smlouvu máte přímo s dodavatelem jakého si vyberete. Spočítejte si svou slevu ihned v našem kalkulátoru energií.