Michaela Kadlecová  | 14. 11. 2022

Zdražení elektřiny PRE zachraňuje zastropování cen

Elektřinu zdražuje také další z hlavních dodavatelů elektřiny společnost PRE. Tentokrát se zdražení týká těch zákazníků, kteří mají u PRE smlouvy na dobu neurčitou. Jaké ceny budou tito zákazníci platit?

Pevné ceny díky zastropování cen elektřiny

Ceny elektřiny se pro tyto zákazníky zvedají několikanásobně. Po celý rok 2023 ale zaplatí maximální cenu, která odpovídá zastropování cen elektřiny. Ačkoliv se tedy ceny v ceníku PRE pro zákazníky na dobu neurčitou od 1.1. 2023 pohybují zhruba od 11 000 korun, zákazníci zaplatí ceny od 6400 korun včetně všech poplatků za megawattu elektřiny. Změna ceny se netýká těch, kteří mají zafixované ceny elektřiny. I pro ty ale platí maximální ceny elektřiny, které jsou 6050 korun za megawatthodinu elektřiny a 3000 korun za plyn, a to bez distribučních poplatků, u elektřiny bez ceny za činnost operátora trhu OTE a daně z elektřiny. Poplatek za obnovitelné zdroje se odpouští všem.

Chcete poradit, u koho je nejvýhodnější odebírat elektřinu?

Zanechte nám své číslo a náš specialista se vám ozve, aby s vámi probral vaše možnosti. Nezávazně, zdarma a bez rizika.

Zdražovací dopis

O změnách cen své zákazníky informuje zdražovacím dopisem. V tom je upozorňuje na to, že se ceník PRE mění, ale že pro ně bude platit zastropování cen elektřiny a plynu a tedy maximální ceny silové elektřiny 6,05 korun a 3 koruny u plynu bez distribučních a dalších poplatků. Pokud zákazník takový dopis obdrží, měl by urychleně jednat. S dopisem se může obrátit na Kalkulátor.cz a jeho specialisty, kteří ceny elektřiny a plynu prověří a zjistí, zda není možné nyní, nebo v dalším období ušetřit.

Uložte si již nyní kontakt na Kalkulátor.cz a s dopisem se na něj obraťte. Veškeré kontakty si můžete jednoduše stáhnout a uložit díky QR kódu.

Kontakty na Kalkulátor.cz
Kontakty na Kalkulátor.cz
Kalkulátor.cz



Sjednocení vysokého a nízkého tarifu

Společnost PRE dále sjednocuje ceny ve vysokém a nízkém tarifu. Ve svém oficiálním vyjádření PRE tvrdí, že téměř tři čtvrtiny zákazníků PRE žijí v městských bytech a pro odběr elektřiny využívají jednotarifní distribuční sazbu (D02d), to znamená, že elektřinou neohřívají vodu v bojleru a elektřinou netopí.

NačítámNačítám