Michaela Kadlecová  | 31. 8. 2021

Jak funguje kalkulačka cestovního pojištění?

Chystáte se někam do zahraničí? Pak se jistě vyplatí nechat se pojistit. Cestovní pojištění není totiž pouze pojistka pro to, když v zahraničí onemocníte, nebo si způsobíte úraz, ale jde o věrného parťáka, díky kterému bude vaše cesta bez stresů. Jak si cestovní pojištění nejlépe pořídit? Využijte kalkulačku cestovního pojištění.

Kalkulačka cestovního pojištění online

Mnohdy se na cesty vypravujeme zcela improvizovaně, neboť jde o momentální nápad. Před odjezdem panuje často stres, a tak se může stát, že na různé povinnosti zapomeneme. Cestovní pojištění může být jednou z nich, určitě se ale nevyplácí vyjíždět bez něj. Naštěstí je jeho sjednání věc okamžiku. Není třeba kamkoliv docházet, protože cestovní pojištění lze sjednat online. Využít lze i cestu autem na hranice, anebo cestu na letiště, či čekání zde. Cestovní pojištění totiž sjednáte doopravdy za pár minut. Na Kalkulátor.cz si lze sjednat nejrůznější druhy pojištění. Jde o pojištění auta, tady havarijní pojištění a povinné ručení, dále pojištění majetku, tedy pojištění nemovitosti a domácnosti a v neposlední řadě také cestovní pojištění.



Cestovní pojištění a zadávání údajů

Pokud si chcete sjednat cestovní pojištění, pak lze využít kalkulačku cestovního pojištění. V té se zadává cílová země a dále je třeba si zvolit, zda se jedná o opakovaný pobyt, jednorázovou cestu, nebo dlouhodobý pobyt. Na další stránce se zadává termín cesty, dále jméno toho, koho chcete pojistit. Najednou lze pojistit i více cestovatelů, pokud jste rodina, pak je vhodné tuto informaci uvést, protože máte nárok na slevu. Důležitá je také informace o tom, zda plánujete sportovat. Zatímco běžná procházka není sport, stejně jako třeba bobování, ostatní sporty je třeba uvést.



Chcete výhodné cestovní pojištění?

Uzavřete ho teď, během pár minut!

Srovnání cestovního pojištění

Po srovnání cestovního pojištění najdete ty nejvýhodnější nabídky na další stránce. Jsou rozdělené podle ceny pojištění v uvedeném termínu a lokalitě. Liší se vždy o několik stovek korun, dále podle limitů pojistného plnění, což je částka, kterou za vás pojišťovna maximálně zaplatí, dále v asistenčních službách a dalších připojištění. Nabídku si dobře prohlédněte a vyberte některou z nich. Klikněte na Sjednat pojištění, abyste si prohlédli souhrnnou tabulku pojištění. Dále je třeba uvést jméno pojistníků, adresu trvalého bydliště a kontakt na něj. Kliknete na Sjednat a na další stránce získáte platební údaje pro zaplacení pojištění. Pokud chcete, aby cestovní pojištění platilo okamžitě, pak je nejvhodnější zaplatit ho platební kartou. Lze ho ale také uhradit bankovním převodem. Je třeba ale počítat s tím, že platba se nemusí připsat okamžitě.

Kalkulačka cestovního pojištění
Kalkulace cestovního pojištění
Kalkulator.cz



NačítámNačítám