Michaela Kadlecová  | 3. 6. 2021

Jak hledat povinné ručení podle SPZ?

Situací, kdy můžete hledat povinné ručení podle SPZ, může být hned několik. Například vás nabouralo auto, ale viník od nehody ujel. Případně si sami nejste jisti, zda je vaše auto stále pojištění. Jak tento údaj vyhledat online?

Česká kancelář pojistitelů pomůže

To, zda má vozidlo platné povinné ručení, si může zjistit kdokoliv. Potřebuje k tomu jen a pouze značku vozidla. Tuto informaci se můžete dozvědět na stránkách České kanceláře pojistitelů https://www.ckp.cz/, kde najdete formulář, do kterého zadáte registrační značku vozidla. Případně využijte odkaz https://ic.ckp.cz/ICwww/servlet? k vyhledání pojišťovny podle SPZ. Dále vyplňte datum, ke kterému informace hledáte. Následně se zobrazí:

- typ vozidla

- tovární značka vozidla

- pojišťovna, u které je vůz pojištěný

- doba trvání pojištění

Přečtěte si: Jak si vybrat asistenční službu? Odtahovka až před barák a hotel v ceně

Chcete levnější povinné ručení?

Srovnejte si nabídky pojišťoven a zjistěte, kde získáte to nejlepší povinné ručení. Nezávazně, zdarma a během chvilky. Stačí, pokud zadáte vaši SPZ.

Jméno majitele nezjistíte

Pokud vozidlo není pojištěné, pak se zobrazí i tento údaj. Pamatujte ale na to, že změna se nezobrazí hned, ale až po určité době. Nezobrazuje se ale jméno majitele vozu, neboť by tato informace odporovala ochraně osobních údajů. Nahlížet do těchto záznamů mohou jen určité instituce, například policie. Pokud vám někdo způsobil nehodu a odjel, vždy se obraťte na policii, která viníka dohledá. Existují však další zajímavé možnosti, jak zjistit majitele spz.

Nepřehlédněte: Nejde jen o to zařídit jednorázově nejlevnější pojištění. Cenu pro vás Kalkulátor.cz stlačí každý rok



NačítámNačítám