Kalkulátor.cz | 23. 4. 2024

Srovnání tarifů mobilních operátorů: Najděte si ten nejvýhodnější

Ke kalkulačkám energií, pojištění, půjček a úvěrů teď přidáváme i srovnání mobilních tarifů, internetu a TV. Ať už si zakládáte na neomezených datech, nejrychlejším internetu, nebo zkrátka jen hledáte nejlepší poměr ceny a výkonu, pomůžeme vám najít tu správnou variantu. Nenabízíme univerzální srovnání tarifů, ale individuální a komplexní služby na míru. To znamená, že najdeme nejlepší řešení, které přímo pasuje na vaše potřeby, a pomůžeme i se změnou operátora.

Jak naše kalkulačka funguje?

V prvním kroku nám dejte vědět, jaké služby potřebujete. Jsou to neomezená data? Rychlý internet na doma? Sportovní a filmové kanály? Vyberte zkrátka všechno, co od své nové služby očekáváte.
Ozveme se vám a společně najdeme nejlepší řešení. Nebojte, nebudeme vám nutit žádný konkrétní produkt. Seznámíme se s vašimi potřebami a najdeme takovou službu, která přesně odpovídá vašim požadavkům i možnostem.
Pokud budete souhlasit, pomůžeme vám se změnou operátora. Od vás budeme potřebovat jen přenosový kód (poradíme vám, kde a jak ho získáte), o zbytek se postaráme my. Vás tak nečeká žádný stres a naše služby jsou pro vás zcela ZDARMA.
Potom už jen počkáte, až vám kurýr během pár dnů doručí novou smlouvu, SIM kartu a případně i modem nebo další zařízení, které budete potřebovat.
Máme hotovo! Od našeho telefonátu uběhl zhruba týden a vy už se můžete radovat z nových služeb. Tak jednoduché to je.
Tím to pro nás nekončí. I nadále vás budeme informovat o všech novinkách na trhu a „podpultových“ nabídkách, které by se vám mohly vyplatit.

Chcete výhodnější mobilní tarif?

Porovnáme pro vás nabídky a společně vybereme operátora, který nabídne férovou cenu a podmínky. Rádi vám pomůžeme i s následnou změnou.

Kdy je možné odejít od stávajícího operátora?

Dříve operátoři „strašili“ své klienty velkými smluvními pokutami. To už dnes naštěstí neplatí a ani smlouva na dobu určitou není příliš velkou překážkou, pokud se operátora rozhodnete změnit. Stačí, aby od podepsání smlouvy uběhly alespoň tři měsíce. Potom lze smlouvu vypovědět, aniž byste platili smluvní pokutu. U smlouvy na dobu neurčitou to můžete udělat kdykoli. Jen vždy počítejte s tím, že budete muse vyřešit své závazky u stávajícího operátora. Bude třeba vrátit zapůjčený modem nebo jiné zařízení, doplatit zůstatkovou cenu mobilu nebo tabletu pořízeného na splátky a podobně. Vždy si ale dobře prostudujte svou smlouvu, abyste přesně věděli, co vás čeká.

Tarif versus předplacená karta

Zvažujete, jestli se vám tarif vůbec vyplatí? Jednoduše záleží na tom, jak často a za jakým účelem svůj mobil používáte. Pokud běžně vyřizujete jen pár telefonátů, pošlete několik SMS zpráv a internet v mobilu nepoužíváte vůbec, nebo jen opravdu minimálně, pak může být lepší variantou předplacená karta. Ta spočívá v dobíjení kreditu, který se následně čerpá při jednotlivých operacích, tedy telefonátech, odeslaných zprávách nebo používání internetu. Nevznikají tam žádné pravidelné poplatky a za mobil platíte opravdu jen v těch chvílích, kdy ho skutečně používáte.

Cena služeb ovšem bývá u předplacené karty o něco vyšší než u tarifu, takže při častějším využívání se vám víc vyplatí mobilní tarif. Navíc s tarifem se nemusíte bát, že by vám došel kredit, a nebylo pak možné volat ani odesílat zprávy. Naši specialisté vám výhodnost jednotlivých služeb rádi propočítají. Tarify fungují jako balíčky služeb, které zpravidla zahrnují volání, SMS zprávy a mobilní internet. Velmi populární jsou neomezené tarify, které – jak už název napovídá – nabízejí neomezené množství minut, zpráv a internetu v mobilu. Je ale samozřejmě třeba počítat s měsíčním poplatkem, který platíte i ve chvílích, kdy zrovna svůj mobil tolik nepoužíváte.

Operátoři nabízejí celou řadu tarifů. To abyste si mohli vybrat takový, který vám nejvíc vyhovuje. Pokud třeba vůbec nevoláte ani neposíláte zprávy, zato potřebujete hodně internetu, může se vám vyplatit datový tarif zaměřený primárně na tyto služby. Levnější variantu pak často představuje rodinný, případně i studentský tarif určený pro studující do 26 let. Výraznou úsporu, třeba i ve výši 30%, vám také přinese kombinace služeb, kdy si k jednomu dodavateli převedete navíc třeba ještě pevný internet či televizi.

Jaké máme v Česku operátory?

V Česku máme tři hlavní operátory, kterými jsou O2, T-Mobile a Vodafone. Jedná se o klasické operátory s vlastní infrastrukturou. Provozují tedy síť vysílačů a spravují i vše další, co k přenosu signálu a využívání jednotlivých služeb potřebujeme. Kromě nich pak existuje řada virtuálních operátorů, jako jsou například GoMobil, Tesco Mobile, Kaktus, LAMA mobile, SAZKAmobil nebo ČEZ Mobil, kteří nemají vlastní fyzické sítě a využívají infrastrukturu některého ze tří klasických operátorů.

Kolik stojí neomezené tarify?

Když se podíváme na klasické operátory, ceny za neomezené tarify zahrnující volání, zprávy i internet tady začínají na necelých sedmi stovkách měsíčně. Ale jak už to bývá, v lec kterém odvětví lze najít nabídky takzvaně “podpultové” a nejinak je tomu právě u operátorů. Tady se pak bavíme o výrazně zajímavějších nabídkách, které jsou však neveřejné a právě proto je vhodné si čas od času provést srovnání a obrátit se třeba i naše specialisty.

Operátor

Název neomezeného tarifu

Měsíční poplatek

Poznámka

O2

NEO+ Stříbrný (rychlost internetu 10 Mb/s)

949 Kč

K dispozici jsou i dražší tarify s rychlejším internetem.

T-Mobile

Neomezená data (rychlost internetu 10 Mb/s, prvních 15 GB naplno)

930 Kč

K dispozici je i dražší tarif s neomezenou rychlostí internetu.

Vodafone

Super (rychlost internetu 10 Mb/s)

877 Kč

K dispozici jsou i dražší tarify s rychlejším internetem.