redakce Kalkulátor.cz | 22. 11. 2023

Pojištění bez stresu: Jak se vypořádat se "zdražujícími dopisy" od pojišťoven

Pojištění je důležitým prvkem k zajištění naší finanční stability. Jeho zdražení může být dáno různými faktory, od změn v našem rizikovém profilu, až po celkové změny pojištění na trhu. A co když právě vám přijde "zdražující dopis" od pojišťovny? První reakce? Něco mezi "to přece není možné" a "proč právě teď?" Není to neobvyklá situace a ani zde se nemusíte nechat ovlivnit první nabídkou.

První věc, kterou si musíme uvědomit, je, že pojišťovna za nás nebude hledat novou a levnější nabídku a automaticky nám nenabídne lepší cenu. Takže je to na nás, abychom podnikli ty správné kroky k ochraně svých peněz.

Než se tedy rozhodneme pro první nabídku, není od věci prozkoumat i jiné možnosti, a podívat se, co nám může nabídnout konkurence.

Nebojte se vyhledat nezávislé srovnání nabídek od různých pojišťoven.

Stejně jako v případě energií, i při pojištění byste neměli spoléhat jen na to, co vám stávající pojišťovna nabízí. Konkurence může nabízet lepší podmínky, včetně nižších pojistných částek a případných bonusů. A i když to může být pohodlné u stávající pojišťovny zůstat, vaše peníze jsou jen vaše, a je v pořádku hledat lepší možnosti.

Celkově platí, že pravidelný průzkum nabídek od různých pojišťoven může být klíčem k tomu, abyste nezůstávali v zajetí "zdražujících dopisů". Ujistěte se, že jste si prošli všechny dostupné možnosti a rozhodněte se tak, abyste byli dobře krytí a zároveň ušetřili i nějaké ty koruny.

Co může zpočátku vypadat jako špatná zpráva, může být nakonec šance na objevení nových možností. Kalkulátor.cz vám nabídne přehled, který umožní najít tu správnou nabídku, která bude nejen šetrná k peněžence, ale také bude odpovídat vašim konkrétním potřebám.

Povinné ručení: Jak ušetřit na pojištění vašeho vozidla

V současnosti ceny povinného ručení postupně stoupají a analytici a odborníci navíc upozorňují, že ceny nejspíš ještě porostou. Ale spíš než se z toho hroutit, zkuste najít tu nejvýhodnější nabídku. Máme pro vás několik tipů, jak neplatit zbytečně víc a přesto si zajistit dostatečnou ochranu vašeho auta.

Proč rostou ceny?

Růst cen povinného ručení je nejvíce ovlivňuje několik faktorů. Jedním z nich je zdražování náhradních dílů, energií a práce a druhým faktorem je nejistota na trzích.

Hlavní faktory ovlivňující cenu:

Bydliště: větší města = větší ceny. Větší frekvence provozu ve velkých městech zvyšuje riziko nehody.
Věk řidiče: Mladší řidiči do 30 let platí více, protože méně zkušení řidiči mají vyšší riziko nehod.
Typ vozidla: Výkon, objem válců, hmotnost a stáří vozidla ovlivňují cenu.
Rozsah pojištění a asistenční služby: Doplňková pojištění a kvalitní asistenční služby cenu můžou ještě zvýšit. Takže zvažte, co fakt potřebujete.
Roční nájezd: Čím méně najezdíte, tím budete mít levnější pojištění.

Jak ušetřit:

Pravidelně srovnávejte nabídky: Ceny se liší, a to výrazně. Srovnání vám může ušetřit několik tisíc korun ročně.
Využijte bonusy: Sjednání více druhů pojištění může snížit cenu. A to samé platí o bonusech za bezeškodné období, které vám povinné pojištění také sníží.
Přizpůsobte si pojistku vašim potřebám: Zvažte, zda potřebujete doplňková pojištění a asistenční služby. Omezte se na to, co skutečně potřebujete.

Obraťte se na Vlka:

Vlk - váš expert na povinné ručení je tady, aby vám pomohl snadno získat nejvýhodnější autopojištění. Stačí vyplnit pár údajů do online kalkulačky a nechat ho, aby za vás našel tu nejlepší nabídku - https://www.kalkulator.cz/povinne-ruceni/kalkulacka



NačítámNačítám