Klára Kropáčková | 5. 2. 2021

Povinné ručení loni zlevnilo. Jak ušetřit ještě více?

Podle zprávy společnosti Broker Consulting zlevnilo v loňském roce povinné ručení v průměru o 953 korun. Důvodem je koronavirová krize a spojení dvou pojišťovacích ústavů do jednoho.

Průměrná cena povinného ručení loni dosáhla 6700 korun, což je o 953 Kč méně než vloni. Podle POVIndex společnosti Broker Consulting motoristé za tuto cenu pojistili výše uvedenou Škodovku. Cena je sice v průměru na celou republiku, ale ceny povinného ručení se liší podle krajů. V Praze majitelé vozů zaplatí zhruba o 8,8% více a například v Benešově ušetří 10,7%. Za rok 2020 přibylo 169 000 pojištěných vozů, celkem má povinné ručení sjednané 8 575 milionů vozidel.

Vyzkoušejte náš kalkulátor povinného ručení.

Pandemie ovlivnila i ceny povinného ručení

Podle analytika Broker Consulting, Jiřího Váchala, může za pokles v cenách pojištění koronavirová krize: „Velkým zásahem do automoto oblasti pak byla první vlna koronaviru a výrazné omezení provozu na komunikacích. V dubnu to bylo o třetinu a o čtvrtinu potom v březnu a květnu, jak ukázala data České asociace pojišťoven.” Další zásadní změnou na trhu povinného ručení, bylo odchod společnosti AXA, kterou zakoupila Uniqa insurance Group. Podle údajů POVIndexu pro rok 2019 můžeme sledovat, že se ceny povinného ručení postupně zvedaly. Nejvyšší byly v prosinci roku 2019, kdy provozovatel vozidla za povinné ručení průměrně platil 7 655 Kč.

Které povinné ručení je nejvýhodnější? Přečtěte si o limitech povinného ručení. 

Jak ušetřit na povinném ručení?

Nebaví vás hlídat si nejlepší cenu povinného ručení? Kalkulátor vše pohlídá za vás! Zaregistrujte se u nás a porovnejte nabídky největších dodavatelů na jednom místě. Máme k dispozici srovnání několika různých pojištění a vybereme vám tu nejlepší. S Kalkulátor.cz nemusíte složitě vyplňovat údaje z technického průkazu, stačí zadat vaši SPZ a PSČ, doplnit pár údajů o provozu auta a hned vidíte srovnání několika ověřených pojišťoven. Na vás je vybrat to nejlepší.Po vytvoření poptávky na našem portálu se vám naši odborníci ozvou do jednoho pracovního dne. Můžete nám napsat na e-mail info@kalkulator.cz nebo zavolat na naše číslo 253 253 100. Udělějte si srovnání cenových nabídek pojištění na kalkulator.cz

O nás: Kalkulator.cz srovnává ceny elektřiny, plynu, povinného ručení a havarijního pojištění. Je to první projekt podobného typu v ČR, který je opravdu fér. Na Kalkulátoru všechny výpočty srovnání dodavatelů elektřiny, nebo plynu fungují okamžitě, nemusíte se přitom bát otravných telefonátů. Spočítejte si svou slevu ihned v našem kalkulátoru energií.