Michaela Kadlecová  | 14. 11. 2022

Zdražení E.ON pro zákazníky na dobu neurčitou

Stovky tisíc domácností čeká zdražení elektřiny E.ON, mají totiž produkty na dobu neurčitou. Jak se bránit zdražení elektřiny? Co je to zdražovací dopis? Kalkulator.cz vám pomůže najít řešení.

Zákazníci se smlouvou na dobu neurčitou nemají fixované ceny elektřiny na určité období, ale dodavatel může jejich ceny měnit. Na druhou stranu je možné odejít od dodavatele kdykoliv a to bez jakýchkoliv sankcí. Je třeba pouze dodržet tříměsíční výpovědní lhůtu.

Neplatíte moc za elektřinu?

Využijte naši kalkulačku cen elektřiny a srovnejte si ceny, abyste věděli, že jste si vybrali toho nejlevnějšího dodavatele.

Zdražení EON a zastropování cen elektřiny

Ačkoliv je cena za megawatthodinu elektřiny v nejobvyklejší sazbě D02d 12 585 korun, tito zákazníci tak vysoké ceny platit nebudou. Platí totiž zastropování cen elektřiny, díky kterému bychom měli platit maximální cenu elektřiny 6050 korun za megawatthodinu včetně DPH, bez cen za distribuci, daně z elektřiny a poplatků za činnost operátora trhu.

Přečtěte si: Jak se vás dotkne zastropování cen elektřiny?

Zastropování cen elektřiny EON a nízký a vysoký tarif

Kvůli zatropování cen elektřiny se v mnoha případech sjednotí ceny elektřiny EON pro vysoký a nízký tarif. V takovém případě se bude lišit pouze cena za distribuci.

Zdražovací dopis

Společnost E.ON informuje o zdražení elektřiny a plynu zdražovacím dopisem, ve kterém uvádí nové ceny a také předepisuje zálohy, které je třeba v dalším období platit. Pokud jste tento dopis obdrželi, obraťte se hned na naše specialisty, kteří prověří ceny elektřiny a plynu a zjistí, zda byste u jiného dodavatele nyní nebo v dalším období neušetřili. Díky formuláři můžete snadno nahrát ofocený zdražovací dopis a odeslat spolu s kontaktem na vás, naši specialisté se vám ozvou a vymyslí to nejlepší řešení.

Kontakty si můžete uložit díky QR kódu.

Kontakty na Kalkulator.cz
Kontakty na Kalkulator.cz
Kalkulator.cz

Pro info: Co je to zdražovací dopis?

NačítámNačítám